Contactlenzen

Contactlenzen

Heb je slechte ogen dan is er de mogelijkheid om dit probleem te verhelpen door middel van een bril, contactlenzen of door ooglaseren. Veel mensen kiezen in dit geval voor contactlenzen omdat ze een bril niet mooi vinden en ooglaseren vinden ze te eng of daar komen ze niet voor in aanmerking.

Met contactlenzen kun je de meeste oogfouten wel corrigeren, dus bijna iedereen is wel geholpen met contactlenzen, uitzonderingen daar gelaten. Je kunt namelijk sferische, torische en multifocale lenzen kopen in zowel harde (ook nachtlenzen) als zachte uitvoering.

De meeste mensen dragen zachte contactlenzen omdat deze contactlenzen namelijk fijner zitten dan harde lenzen. Harde lenzen zijn namelijk een stuk dikker en zoals het al doet vermoeden zijn ze dus niet flexibel. Zachte lenzen daarentegen zijn dun, flexibel en houden ook goed vocht vast, dus ideaal voor mensen met droge ogen. De meeste zachte lenzen worden tegenwoordig van het materiaal silicone hydrogel gemaakt. Het grote voordeel van silicone hydrogel lenzen t.o.v. zachte lenzen die niet van een silicone hydrogel materiaal zijn gemaakt is dat deze veel zuurstof doorlaten. Een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid is namelijk zeer belangrijk om de ogen in goede conditie te houden dus het advies is dan ook om voor silicone hydrogel lenzen te kiezen of deze te laten voorschrijven door een contactlensspecialist of optometrist.

Lenzen bestellen

Zachte contactlenzen zijn dus te bestellen in sferische, torische en multifocale uitvoering, maar men kan ook nog eens kiezen hoe lang men deze lenzen kan dragen, want er bestaan namelijk zachte daglenzen, zachte weeklenzen en zachte maandlenzen. Ook zijn er zachte jaarlenzen te bestellen, maar die zie je steeds minder omdat contactlenzen die je voor een kortere periode draagt gezonder zijn voor de ogen. Ook zal een contactlensspecialist tegenwoordig een contactlens adviseren die je sneller moet vervangen. Het dragen van daglenzen is eigenlijk het mooiste systeem als je lenzen wil gaan dragen, omdat je dus elke dag een nieuw fris paar contactlenzen inzet en dit is dus beter voor je ogen.

Wil je nu contactlenzen online bestellen dan moet je wel exact weten welke zachte contactlenzen het beste voor jou ogen zijn. Laat je dus ook altijd adviseren door een contactlensspecialist of optometrist die verstand van zaken heeft voordat je je lenzen online koopt.

Heb je slecht zicht maar wil je geen lenzen dan kun je nog altijd een bril aanschaffen om alles weer duidelijk te zien. Een oogmeting voor een bril laat je uitvoeren door een opticien. Ouderen en minder mobiele mensen kunnen ook een oogmeting aan huis laten uitvoeren door een mobiele opticien.