Horloge batterijen

In de meeste horloges zit een batterij. In verreweg de meeste horloges zit een speciaal daarvoor vervaardigde horloge batterij. Helaas zijn er veel mensen die niet weten dat er speciale batterijen voor horloges zijn. Vaak worden er alkaline varianten aangeboden. Deze soorten gaan minder lang mee , en geven een grote kans op lekken. Daarom adviseren wij speciale horloge batterijen te gebruiken die gemaakt zijn uit zilveroxide. De alkaline varianten herkent u aan de codes LR of AG. Staat een van die codes erbij , dan deze niet aanschaffen voor een horloge. Ook kunt u een zilveroxide batterij gebruiken ter vervanging van een alkaline batterij , deze gaan veel langer mee en gaan niet lekken.

Er zijn heel veel maten in horloge batterijen , wel een stuk of 50. Deze hebben allemaal een andere diameter , dikte of lading. Let u daar dus goed op wanneer u er een aanschaft, Ze lijken eigenlijk allemaal op elkaar , maar zijn dus wel degelijk allemaal verschillend , vaak is het verschil met het blote oog niet eens waarneembaar. De code staat maar erg klein op de batterij , een tip: Maak met uw mobiele telefoon een foto van de batterij , waarna u deze kunt uitvergroten , dan is de code goed leesbaar.

Wat ook zeer verwarrend is , is dat er allemaal verschillende codes voor eenzelfde horloge batterij gebruikt worden. Als we als voorbeeld een van de meest gebruikte nemen , de SR920SW , dan zien we dat er voor deze batterij door verschillende merken al meerdere codes gebruikt worden zoals: 371 , V371 en SR69 , dit zijn dus allemaal codes voor dezelfde batterij afhankelijk van het merk dat deze produceert. Wij verkopen ze oa van de merken Varta en Duracell. Komt u er niet uit , neemt u dan gerust contact met ons op.

Voor alle horloge batterijen bent u aan het juiste adres bij batterijenstunter.