Hoe zorg je ervoor dat er tijdens het gourmetten voor iedereen wat wils is? Hoe maak je er eens iets anders van? Want we kennen allemaal wel de standaard gourmet met allemaal kleine stukjes vlees, wat natuurlijk al heel gezellig en lekker is. Iedereen lust dit altijd wel, maar je kunt er ook nog wat bijzondere dingen aan toevoegen.
Vooral als je graag ook wat andere dingen wilt eten, dan kan je ervoor kiezen om geklopt ei, pannenkoekenbeslag, diverse groenten die je in een pannetje kunt garen (zoals champignons, courgette en paprika) op tafel zetten. Wat ook meestal erg goed in de smaak valt, is stokbrood met kruidenboter, knoflooksaus of andere bijbehorende sauzen.
De meeste mensen gourmetten nog met een gourmetstel met pannetjes, maar als je dit niet hebt, dan kun je een bakplaat gebruiken waarop je toch ook wat groenten kunt bakken. En meestal zet je niet alleen vlees op tafel, maar is het ook lekker om wat vissoorten op tafel te zetten. Geliefd zijn garnalen, een stukje zalm (duurt ook niet zo lang op het gourmetstel) of een stukje witvis. Je kunt dit prima op een gourmetstel doen of in je pannetje aanbakken.
Ga je zelf in de slag in de keuken of ga je naar de slagerij om een overheerlijke gourmetschotel inclusief stokbrood op te halen? Dit scheelt je een hoop werk en het is ook vaak wat lekkerder omdat de slagerij het vlees bijvoorbeeld kruidt. Het scheelt je wel wat werk, ook omdat je niet alles in kleine stukjes hoeft te snijden. En als je het zelf doet, dan maak je misschien wel te grote of te kleine stukjes.
Bij te grote stukken duurt het vaak te lang voordat het gaar is. En bij te kleine stukjes ben je langer aan het gourmetten. Voor sommige mensen kan dat een probleem zijn, maar over het algemeen valt het wel mee.
Wil je ervan verzekerd zijn dat er nog voldoende vlees is voor eerste of tweede kerstdag? Dan is het handig om nu alvast te kijken op de website van Slagerij Broekhuis of je daar nog op sommige data een bestelling kunt plaatsen. Soms kan de planning al zo vol zijn, dat het niet meer mogelijk is dat je er nog bij kunt. Wees er daarom tijdig bij, dan zal ook jij van een overheerlijke gourmetavond genieten.